Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін отримав запрошення на інавгурацію нового президента Мексики

Мексика запросила російського диктатора Володимира Путіна на інавгурацію обраного президента Клаудії Шейнбаум. Вона відбудеться 1 жовтня.

Про це повідомляє Reuters.

"Запрошення Росії взяти участь в інавгурації президента Шейнбаума було направлено президенту Путіну", — повідомив представник посольства Мексики.

У відомстві також наголосили, що глава Кремля ухвалить рішення, чи особисто він братиме участь у церемонії, чи призначить для цього від свого імені іншу високопосадову особу. Міністерство закордонних справ Мексики пізніше повідомило агентству Reuters, що уряд направив дипломатичні ноти всім країнам, з якими у нього встановлені відносини, а також міжнародним організаціям, членом яких він є, запросивши їх на інавгурацію Шейнбаум.

Видання нагадує, що 2023 року Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у воєнному злочині — незаконній депортації сотень дітей з України після того, як у лютому 2022 року Москва розпочала повномасштабне вторгнення на територію сусідньої держави

Мексика та Росія, як зазначає видання, налагоджують тісні зв'язки, тому Путін привітав Шейнбаум з її перемогою в червні, заявивши, що Мексика — "історично дружній партнер Росії", відкриває нову вкладку в Латинській Америці".

Цікаво, що міністерство закордонних справ не одразу відповіло на питання про те, як членство Мексики у МКС вплине на можливу присутність Путіна на інавгурації Шейнбаум.

У вересні 2023 року російський військовий підрозділ взяв участь у параді, присвяченому дню незалежності Мексики, що викликало різку критику на адресу президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який заявив, що його країна надала майданчик силам, які вдерлися в Україну.

Нагадаємо, 25 червня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт колишнього міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу та начальника генштабу російської армії Валерія Герасимова.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.08.2024 10:24