Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

На всій території Бєлгородської області РФ оголосили режим надзвичайної ситуації

З середи, 14 серпня, на всій території Бєлгородської області Росії запроваджується режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. 

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков. 

За словами посадовця, ситуація в регіоні залишається "вкрай складною та напруженою". Він також поскаржився на начебто "щоденний обстріл" з боку Збройних сил України та розповів, що на Бєлгородщині "зруйновані будинки, поранені, загиблі мирні жителі".

Водночас Гладков додав, що режим надзвичайної ситуації регіонального рівня оголошується на всій території області з метою "додаткового захисту населення, надання додаткових заходів підтримки постраждалим". Також посадовець зазначив, що ініціює подальше звернення до урядової комісії з проханням оголосити надзвичайний стан у Бєлгородській області й на федеральному рівні.

Зазначимо, що, за інформацією від російських ЗМІ, в ніч на 10 серпня у Курській, Брянській і Бєлгородській областях Росії, що межують з Україною, ввели режим контртерористичної операції.

Так, режим контртерористичної операції у Росії передбачає:

  • посилення охорони громадського порядку;
  • тимчасове відселення громадян;
  • обмеження руху транспорту;
  • перевірку документів;
  • контроль телефонних переговорів громадян.

Нагадаємо, раніше Гладков повідомляв, що у Краснояружському районі Бєлгородщини було оголошено евакуацію населення. Краснояружський район розташований на північному заході Бєлгородської області Росії та межує із Сумською областю України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 09:32
Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ