Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В одному з районів Бєлгородської області РФ оголосили про евакуацію населення: що сталося

Адміністрація Бєлгородської області Росії оголосила про переміщення жителів Краснояружського району через "активність на кордоні Збройних сил України".

Як заявив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у своєму Telegram-каналі, евакуація необхідна задля забезпечення життя та здоров'я населення.

"У нас тривожний ранок. Активність ворога на межі Краснояружського району. Впевнений, що наші військові зроблять все, щоб впоратись із загрозою, яка виникла. Щоб убезпечити життя та здоров'я нашого населення, ми починаємо переміщення людей, які живуть у Краснояружському районі, у безпечніші місця", — наголосив Гладков.

Краснояружський район розташований на північному заході Бєлгородської області Росії та межує із Сумською областю України. Відстань між районним центром, Червоною Яругою, до Суджі, що на Курщині, куди 6 серпня увійшли українські військові, — приблизно 45 кілометрів. Зокрема, за даними BBC, до початку боїв на Курщині прикордонний пункт між російською Колотилівкою та українською Покровкою був єдиним робочим контрольно-пропускним пунктом на російсько-українському кордоні.

Карта

Джерело: google.com/maps

Водночас ЗМІ наголошують, що російські військові блогери у неділю, 11 серпня, повідомляли про начебто атаку українських військових на прикордонне село Колотилівка у Краснояружському районі.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що російський національний антитерористичний комітет оголосив про проведення контртерористичної операції у Бєлгородській, Брянській та Курській областях 9 серпня у відповідь на українське вторгнення. Її очолив голова Федеральної служби безпеки та голова Національного антитерористичного комітету Олександр Бортніков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.08.2024 09:38