Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі Сили оборони збивали ракети та дрони: ППО працювала в шести областях

У ніч на суботу, 21 вересня, радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 25 засобів повітряного нападу противника. Окупанти вдарили по Дніпропетровщині чотирма балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 і п’ятьма керованими авіаційними ракетами Х-59/69. Також ворог випустив 16 ударних БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили п’ять керованих авіаційних ракет і 11 дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що балістичні ракети рашисти запустили з тимчасово окупованого Криму та Ростовської області, керовані авіаційні ракети — з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, а безпілотники — з Приморсько-Ахтарська та Курська (Російська Федерація).

"Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України", — зазначили в Повітряних силах ЗСУ.

Там також додали, що в результаті протиповітряного бою збито п’ять керованих авіаційних ракет Х-59/69 і 11 ударних БпЛА. Ще п’ять безпілотників унаслідок протидії радіоелектронної боротьби локаційно втрачені.

"Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Одеській і Миколаївській областях. Разом до перемоги!" — підсумували українські військові.

Збиття повітряних цілей 21 вересня

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу на всій лінії фронту зафіксовано 217 бойових зіткнень. Найбільше штурмів окупантів за добу відбулося на Курахівському напрямку — 58.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2024 09:30