Андрій Даник. Джерело: прес-служба ДСНС

Уряд призначив Андрія Даника головою ДСНС: що про нього відомо

У п’ятницю, 28 червня, Кабінет міністрів призначив Андрія Даника головою Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Раніше він працював на цій посаді з приставкою "тимчасовий виконувач обов’язків".

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

"Призначено: Даника Андрія Миколайовича головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій", - йдеться в повідомленні.

Водночас Віталія Миронюка призначено першим заступником голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Андрій Даник працював на посаді тимчасового виконувача обов’язків голови ДСНС України після звільнення в серпні 2023 року Сергія Крука.

Що відомо про Андрія Даника

Андрій Даник народився 1978 року в Кропивницькому. 2002 року закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Міністерства внутрішніх справ України за спеціальністю «пожежна безпека». Здобув кваліфікацію інженера пожежної безпеки.

Зі серпня 2015 року працював заступником начальника Головного управління ДСНС України в Донецькій області. А зі січня 2020 року по вересень 2023 року очолював головне управління цієї служби на Черкащині. Торік у вересні його вже призначили заступником голови ДСНС України.

Нагадаємо, що 25 серпня минулого року уряд звільнив Сергія Крука з посади керівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій України. Тоді міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначав, що внутрішня перевірка в ДСНС завершена. За її результатами мали ухвалити також додаткові кадрові рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 14:17