УЄФА підтвердив, що Мораес законно зіграв за Україну проти Португалії та Люксембургу

04 ТРАВНЯ 2019 10:00

УЄФА підтвердив правомірність виступу нападника Жуніора Мораеса за збірну України. Про це на сторінці в Facebook повідомив президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко.

Збірна України могла отримати технічні поразки за порушення регламенту ФІФА в матчах проти команд Португалії (0:0, 22 березня) і Люксембургу (2:1, 25 березня) в рамках відбіркового турніру Євро-2020. Існувала ймовірність, що ФФУ порушила правила ФІФА при натуралізації Мораеса, який провів за українську команду обидві зустрічі.

Згідно з регламентом, натуралізований футболіст може виступати за національну команду, якщо він або його біологічні батьки народилися на території країни, а також якщо гравець жив безперервно на території держави протягом п'яти років після досягнення 18-річного віку.

Мораес, якому в квітні виповнилося 32 роки, безперервно жив в Україні чотири роки і вісім місяців, виступаючи за донецький «Металург» і київське «Динамо». Після гравець був відданий киянами в оренду в китайський «Тяньцзінь Цюаньцзянь» на чотири місяці.

Після повернення з Китаю Мораес жив безперервно на Україні протягом 21 місяця, повідомляє Euro Sport.

Спорт, 04.05.2019 10:00