В Амстердамі вирішили заборонити водити туристів в квартал червоних ліхтарів

22 БЕРЕЗНЯ 2019 09:37

З 1 січня 2020 року іноземним туристам в Амстердамі стане складніше потрапити в знаменитий квартал червоних ліхтарів: міська влада заборонять водити туди екскурсії. Крім того, число учасників організованих турів по історичному центру міста скоротять до 15 осіб, повідомляє онлайн-видання DutchNews.

Відзначається, що це рішення стане останньою мірою, «яку приймає муніципалітет, щоб зменшити незручності для місцевих жителів, викликані занадто великим напливом туристів». Заборона, що вступає в силу з першого дня наступного року, буде поширюватися також на відвідування барів і інші організовані прогулянки по історичному центру міста в супроводі гіда.

Як показують дослідження, щотижня через центр кварталу червоних ліхтарів проходить більше тисячі туристичних груп, що робить життя його мешканців нестерпним. Незважаючи на прийняті міськими чиновниками заходи, городяни продовжують скаржитися на приїжджих, а «нічні метелики» кажуть, що ці екскурсії заважають їм працювати.

Доречи, слід зазначити, що влада Амстердама істотно посилили правила поведінки для туристичних груп в кварталі червоних ліхтарів.

Суспільство, 22.03.2019 09:37