В Болгарії проходять треті цього року вибори до парламенту

13 ЛИСТОПАДА 2021 10:10

Болгарія проводить свої треті парламентські вибори цього року, сподіваючись нарешті створити уряд для боротьби з пандемією COVID-19, зі зростанням цін на енергоносії та викоріненням корупції.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Правоцентристська партія колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова "ГЕРБ" очолює опитування громадської думки з підтримкою приблизно 24%, але не має очевидних союзників. "Ми продовжуємо зміни", нова центристська партія, яка зосереджена на боротьбі з корупцією, та ліві соціалісти, можуть отримати 15-16% голосів.

Організація "Ми продовжуємо зміни", створена у вересні двома колишніми тимчасовими міністрами, отримала підтримку, критикуючи корупцію та Бойко Борисова за те, що він не зробив достатньо для боротьби з хабарництвом протягом десятиліття перебування при владі.

Після масових антикорупційних протестів проти уряду Борисова у 2020 році він не зміг продовжити свого правління після квітневого голосування. Хоча на той час "ГЕРБ" отримав більше голосів, ніж будь-яка інша партія.

Надії виборців на формування життєздатної коаліції затьмарені політичними розбіжностями та суперництвом, які завадили сформувати новий уряд після виборів у липні та квітні. Нині країною керує тимчасовий уряд.

Президентські вибори, які також відбудуться в неділю, ймовірно, будуть більш простими: Румен Радєв, як очікується, збереже пост після ймовірного другого туру проти ректора Софійського університету Анастаса Герджикова.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Анатолій Кінах: Мінські угоди не ведуть до миру

Політика, 13.11.2021 10:10