Анатолій Кінах: Мінські угоди не ведуть до миру

12 ЛИСТОПАДА 2021 13:26

Про потенціал українських президентів та стратегію Трансформації України на міжнародній арені розповів в інтерв’ю TrueUA Анатолій Кінах, український політик і державний діяч.

«Коли тільки відбулася інавгурація Зеленського, ми проводили дискусію й прийшли до висновку, що в нього був унікальний шанс. Як президент, який прийшов як позасистемний, він ніколи не був у політиці, він не підписав жодної міжнародної угоди, він не давав ніяких міжнародних обіцянок. Що йому заважає на тій же Асамблеї ООН чи на зустрічі з європейськими лідерами, чи в рамках нормандського формату чітко сказати правду про те, що відбувається?», - розповів Анатолій Кінах.

Також він зауважив, що мінські угоди не ведуть до миру. За період дії другого пакету, який був підписаний в лютому 2015, на момент, коли він став президентом, на сході загинуло кілька тисяч наших бійців. В такому форматі ці домовленості не можуть бути виконані.

«Не може бути так, що контроль державного кордону – останній пункт, а все інше необхідно зробити до цього. А там під 400 км нашого кордону, який ми не контролюємо», - сказав він.

Повний текст інтерв’ю читайте незабаром на нашому сайті.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Кінах: Стратегія Трансформації спирається не тільки на наш специфічний національний напрям

Суспільство, 12.11.2021 13:26