В ході конфлікту в Сирії вбиті більше семи тисяч дітей

28 ЛИПНЯ 2018 11:16

В результаті конфлікту в Сирії понад сім тисяч дітей були вбиті або отримали каліцтва. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила Спеціальний представник Генерального секретаря ООН з питань дітей і збройних конфліктах Вірджинія Гамба.

«Я повинна підкреслити, що це - тільки підтверджені дані. У непідтверджених повідомленнях йдеться про більш 20 тисячах жертв серед дітей», - сказала Вірджинія Гамба.

«Прийшов час, щоб діти Сирії повірили в своє майбутнє і дізналися, що таке світ», - підкреслила Спеціальний представник Генерального секретаря з питання про дітей і збройних конфліктах. А поки, за її словами, сирійських дівчаток і хлопчиків як і раніше вбивають і залучають до лав збройних формувань.

«З початку 2018 року було зафіксовано 1200 випадків насильства щодо дітей в ході збройного конфлікту, в тому числі 600 дітей були вбиті або поранені. Приблизно 180 дітей були залучені до служби в збройних загонах. Більше 60 шкіл зазнали нападів. Підтверджено відомості про ста нападах на лікарні та інші медичні установи і медичний персонал», - сказала Спеціальний представник.

За її словами, більшість з цих підтверджених грубих порушень були вчинені в останні шість місяців під час наступів різних сторін в районах Афрін, Хами, Ідліб, Східної Гути.

Напади на школи і медичні установи - постійні явища сирійського конфлікту. В країні виведена з ладу третину всіх шкіл. Вони або зруйновані, або пристосовані під притулки, або їх використовують у військових цілях. У Сирії в школу не ходять приблизно 2,1 мільйона дітей.

Події, 28.07.2018 11:16