Фото з соцмереж

Apple готується збільшити виробництво iPhone в Індії, — WSJ

Американська компанія Apple планує випускати понад 50 мільйонів одиниць смартфонів iPhone в Індії щороку. Це чверть виробництва всіх iPhone у світі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що ключовий постачальник для Apple тайванська компанія Foxconn Technology Group планує побудувати в Індії більше заводів та надати цій країні ключову виробничу роль, яка раніше обмежувалася переважно Китаєм.

За даними джерел видання, Apple та її постачальники планують виробляти понад 50 млн iPhone в Індії щороку протягом наступних двох-трьох років, після чого планується виробництво додаткових десятків мільйонів одиниць. Якщо ці плани будуть реалізовані, на Індію припадатиме чверть світового виробництва iPhone, а наприкінці десятиліття ця частка збільшиться. Водночас Китай залишиться найбільшим виробником iPhone.

В останні роки Apple поступово збільшувала свою присутність в Індії, всупереч нерозвиненій інфраструктурі та обмежувальним трудовим правилам, які часто ускладнювали ведення бізнесу сильніше, ніж у Китаї.  Загалом, Apple та її постачальники на чолі з Foxconn вважають, що перші кроки в Індії були успішними та заклали основу для більш масштабного розширення, повідомляють джерела.

Нагадаємо, у вересні корпорація Apple провела свою головну презентацію року під девізом Wonderlust. Зокрема, компанія презентувала нові версії iPhone та Apple Watch.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Технології, 12.12.2023 05:17