Фото: соцмережі

Новинки від Apple: компанія презентувала нові MacBook Pro та 24-дюймовий iMac

Американська компанія Apple у рамках заходу Scary Fast офіційно презентувала нове покоління ноутбуків MacBook Pro, а також 24-дюймовий комп'ютер-моноблок iMac.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Ці дві новинки поєднує сімейство процесорів M3. Це перший у світі чіп для персональних комп'ютерів, створений за три нанометровою технологією. Процесори підтримують до 128 Гб пам'яті, а також краще оптимізовані для роботи зі штучним інтелектом та машинним навчанням. Крім потужності та швидкості роботи, що виросла, чіпи забезпечують і більш ефективне енергоспоживання.

Нові MacBook Pro

Базовою моделлю нового сімейства ноутбуків став 14-дюймовий MacBook Pro з процесором M3. 14- та 16-дюймові MacBook Pro з M3 Pro забезпечують ще більшу продуктивність і додаткову уніфіковану підтримку пам’яті.

Моделі M3 Pro і M3 Max тепер також доступні в чорному кольорі з темним алюмінієвим покриттям.
Усі моделі MacBook Pro оснащені дисплеєм Liquid Retina XDR із на 20 відсотків яскравішим вмістом SDR, вбудованою камерою 1080p та звуковою системою з шістьма динаміками.
 Батарея тримає тепер 22 години. 

Фото: новий MacBook Pro. Джерело: компанія Apple

Фото: новий MacBook Pro. Джерело: компанія Apple

Продаж ноутбуків розпочнеться 7 листопада. Вартість 14-дюймового комп'ютера починається з позначки 1,6 тисяч доларів за базову версію, а 16-дюймовий ноутбук вартуватиме як мінімум 2,5 тисяч доларів.

Новий 24-дюймовий iMac

Новий iMac отримав 24-дюймовий екран Retina з роздільною здатністю 4,5K. Продуктивність нового комп'ютера в чотири рази вища, ніж в iMac з екраном 21,5 дюйма.

Дана новинка отримала вбудовані камери FaceTime 1080p, а також аудіосистему із шістьма динаміками. Вона підтримує бездротові протоколи Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3. До того ж у комп'ютері є чотири порти USB-C, включаючи два порти Thunderbolt.

Apple заявляє, що з новим компʼютером можна редагувати та відтворити до 12 потоків відео 4K. Це в три рази більше, ніж раніше. Також можна створювати відеопроєкти в Final Cut Pro та Adobe Premiere Pro вдвічі швидше. 

Фото: новий MacBook Pro. Джерело: компанія Apple

Фото: Новий 24-дюймовий iMac. Джерело: компанія Apple

Новий 24-дюймовий iMac на M3 вийде на ринок у семи кольорах: зеленому, жовтому, помаранчевому, рожевому, фіолетовому, синьому та сріблястому. Старт продажів комп'ютера також заплановано на 7 листопада, його вартість — від 1,2 тисяч доларів за базову версію.

Нагадаємо, що компанія Apple 3 жовтня повідомила, що виявила кілька проблем, які можуть призвести до того, що нові iPhone під час роботи нагріваються більше, ніж очікувалося. Зокрема, йдеться про помилку в програмному забезпеченні iOS 17. Відповідну заяву Apple зробила після того, як на її адресу надійшли численні скарги, що телефони під час користування сильно нагріваються. Корпорація пообіцяла виправити помилку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 31.10.2023 09:18