Новинки від Apple. Джерело: apple.com

Apple заінтригувала новим сюрпризом: яке оновлення підготувала корпорація

Apple до кінця року планує оновити 14-дюймові та 16-дюймові MacBook Pro. Їх вирішили оснастити яскравішими та енергоефективнішими miniLED дисплеями.

Про це повідомило тайванське видання DigiTimes.

На початку цього тижня журналісти отримали інформацію про запуск програми trade-in для деяких з останніх моделей Mac, що вказує на близький анонс новинок в цьому сегменті.

DigiTimes зазначив, нові панелі MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16 стануть на 10 відсотків яскравішими порівняно з нинішніми флагманськими ноутбуками бренду. При цьому основна причина такого апгрейда — зниження енергоспоживання, а не збільшення яскравості.

Раніше Apple випустила оновлені 14-дюймові та 16-дюймові MacBook Pro з чіпами M2 Pro і M2 Max на початку 2023 року. Цілком ймовірно, що нові моделі отримають чіпи M3 Pro і M3 Max, але інші джерела чекають їх не раніше весни 2024 року.

Є також варіанти переходу на OLED-дисплеї в "макбуках", але станеться це тільки до 2026 року, переконують у DigiTimes. При цьому, за попередньою інформацією, таке передбачалося на літо 2024 року.

Інсайдери стверджують, що до кінця цього року також варто чекати виходу нових iPad mini. Нова модель майже нічим не відрізнятиметься від нинішнього iPad mini 6: їй дадуть свіжіший чипсет A16 замість A15, а також трохи збільшать ОЗУ й автономність.

Нових же iPad Pro точно не варто чекати до першої половини 2024 року, але планшети отримають новий потужний процесор M3 і дисплеї OLED. Щоправда, з чуток, коштуватимуть вони ледь не на 80% дорожче, ніж актуальні моделі.

Нагадаємо, що компанія Apple 3 жовтня повідомила, що виявила кілька проблем, які можуть призвести до того, що нові iPhone під час роботи нагріваються більше, ніж очікувалося. Зокрема, йдеться про помилку в програмному забезпеченні iOS 17. Відповідну заяву Apple зробила після того, як на її адресу надійшли численні скарги, що телефони під час користування сильно нагріваються. Корпорація пообіцяла виправити помилку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 07.10.2023 04:55