Колаж TrueUA

Apple представила iPhone 15 та Apple Watch 9: що нового у смартфонах та годинниках

У вівторок, 12 вересня, корпорація Apple провела свою головну презентацію року під девізом Wonderlust. Зокрема, компанія презентувала нові версії iPhone та Apple Watch.

TrueUA зібрав усе, що відомо про новинки від всесвітньо відомого розробника гаджетів.

iPhone 15 з портом USB-C

На заході Wonderlust Apple нарешті офіційно представила нову лінійку смартфонів iPhone 15 — iPhone 15 і 15 Plus. Корпорація показала смартфони у всіх деталях, розкрила основні особливості та оголосила ціну.

Найбільшою зміною у цих моделях є порт USB-C замість Lightning, який Apple представила у 2012 році з iPhone 5. USB-C передасть заряд, аудіо та відео, а зарядний кабель USB-C для Apple Watch дозволить живити смарт-годинник через акумулятор iPhone. Смартфони оснащені 6,1- і 6,7-дюймовими екранами відповідно.

Cкріншот з презентації Apple

Серед оновлень камери — 48-мегапіксельний сенсор, який Apple вперше представила в торішньому iPhone 14 Pro. Також у нових моделях є ширококутний об'єктив і портретний режим, який вмикається автоматично, коли бачить, що користувач фокусується на людині або тварині. Обидві моделі оснащені пам'яттю 128 ГБ.

Cкріншот з презентації Apple

Apple цього року відмовилася від шкіряних аксесуарів для своїх гаджетів — це ремінці для Apple Watch і чохли для iPhone. Компанія використовує власне ткане полотно Apple FineWoven. iPhone 15 матиме п'ять кольорів: чорний, світло-блакитний, м'ятно-зелений, світло-жовтий і рожевий.

Ціни на смартфони не змінилися в порівнянні з минулим роком — iPhone 15 буде коштувати 799 доларів, а 15 Plus — 899 доларів. 

Apple Watch 9

Також на осінній презентації компанія Apple представила розумний годинник Apple Watch 9. Він має такий же зовнішній вигляд, як і попередній, проте оснащений новими функціями. Модель отримала оновлений чипсет S9, який на 60% потужніший і на 30% швидший, ніж начинка в Apple Watch 8. Час автономної роботи годинника збільшили до 18 годин. 

До того ж тепер запити Siri обробляються на пристрої, а не на iPhone — це робить використання безпечним і швидким.

Cкріншот з презентації Apple

Дисплей зробили яскравішим — до 2000 ніт. Це вдвічі більше, ніж у Series 8. Для темних приміщень, наприклад, кінотеатрів, яскравість може бути знижена до 1 ніт.

Годинник отримав новий жест double-tap — просто потрібно натиснути вказівним і великим пальцем разом.

Колаж TrueUA

Як і очікувалося, Apple Watch 9 стануть доступними у двох розмірах — 41 і 45 мм. Годинники вже доступні для попереднього замовлення. У продаж вони надійдуть у п'ятницю, 22 вересня. Ціна стартує від 399 доларів.

Новий вектор Apple 

Цього року в Apple особливу увагу приділили екології. Тім Кук заявив, що компанія виготовлятиме продукцію з перероблених матеріалів. Так, в Apple Watch 9 використовується перероблений алюміній, перероблене золото, олово, мідь. Уперше в акумуляторі використано перероблений кобальт. Спортивні ремінці на годинники також переробляються на 80%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Apple може відкласти продаж новеньких iPhone 15 (Pro Max чи Ultra) на три-чотири тижні. Затримка продажів спричинена тим, що постачальник деталей для камер Sony не зміг вчасно надати давачі зображення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 12.09.2023 22:45