В ООН оголосили про створення Фонду для фінансування гуманітарної діяльності на сході України

13 ЛЮТОГО 2019 10:53

В штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку заступник Координатора надзвичайної допомоги ООН Урсула Мюллер оголосила про створення Фонду щодо фінансування гуманітарної діяльності на сході України.

Вона закликала донорів підтримати цей інноваційний механізм, нагадавши про тяжкі наслідки збройного конфлікту.

«Гуманітарні наслідки конфлікту вкрай важкі і зачіпають вони мільйони людей. Багато з постраждалих - літні люди, діти і жінки», - заявила Урсула Мюллер в штаб-квартирі ООН в ході брифінгу, присвяченого гуманітарної ситуації на сході України.

Урсула Мюллер підкреслила, що конфлікт на сході України привів до загибелі 3330 чоловік. Близько 9 тисяч осіб отримали поранення. В цілому в результаті конфлікту в тій чи іншій мірі постраждали 5,2 мільйона чоловік. Прімерно1,5 мільйона чоловік стали внутрішньо переміщеними особами.

Урсула Мюллер нагадала, що 31 січня в Києві ООН офіційно представила гуманітарний план на 2019 рік. На його здійснення знадобиться 162 млн доларів. Представник ООН з жалем відзначила, що в останні роки донори скорочують фінансування гуманітарних операцій на сході України. Нещодавно шість мільйонів на ці цілі було виділено з Центрального фонду ООН з реагування на надзвичайні ситуації.

«Сьогодні я з задоволенням хочу оголосити про створення інноваційного механізму - Фонду щодо фінансування гуманітарної діяльності на сході України», - сказала заступник Координатора надзвичайної допомоги.

«Я хотіла б подякувати країнам, які вже внесли кошти в цей Фонд і закликаю інших наслідувати їхній приклад», -заявила представник ООН в ході брифінгу.

У брифінгу за допомогою відео-зв'язку взяв участь міністр України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш. Він розповів про зусилля уряду щодо поліпшення становища населення уздовж лінії зіткнення в зоні конфлікту і подякував міжнародному співтовариству за підтримку.

«Я хочу висловити подяку міжнародним організаціям і донорам за співпрацю і готовність розширювати гуманітарну діяльність на сході України, яка полегшує життя мільйонів людей. Сьогодні така підтримка для нашої країни вкрай необхідна», -заявив Вадим Черниш.

Суспільство, 13.02.2019 10:53