В ООН відзначають Всесвітній день радіо

13 ЛЮТОГО 2019 10:30

Радіо - найбільш доступне з усіх засобів масової інформації. У нього найширша аудиторія: мільйони людей по всьому світу, навіть в найвіддаленіших сільських районах, слухають радіо. При цьому радіо продовжує змінюватися, освоювати нові формати і платформи.

13 лютого в ООН відзначають Всесвітній день радіо. Цього року його тема - «Діалог, терпимість і світ».

Сьогодні, коли соціальні мережі призводять до роз'єднання людей, створення ізольованих медіа-груп, які об'єднують лише людей зі схожими поглядами, радіо є найважливішим інструментом, що підтримує конструктивний суспільний діалог. Радіопередачі служать платформою для демократичних дискусій на найрізноманітніші теми.

Глава ООН наголосив на особливій ролі радіо в миротворчих операціях ООН. Радіо, за його словами, це найнадійніший спосіб інформування людей, що живуть в зонах конфлікту.

Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула, в свою чергу, нагадала про те, що радіо грає важливу роль в боротьбі за гендерну рівність.

«З моменту його винаходу понад сто років тому радіо сприяло обговоренню нових тем і поширювало нові ідеї - в будинках, селах, університетах, лікарнях, офісах. І сьогодні діалог в ефірі може стати протиотрутою негативному висвітленню подій, що переважає в онлайн-джерелах», - підкреслила Азула.

Суспільство, 13.02.2019 10:30