Фото: grodno.greenbelarus.info

В Україні перший тиждень липня буде одним із найспекотніших у Європі: названо максимальну температуру

В Україні поточний тиждень буде одним із найспекотніших у Європі. У деяких областях прогріє до +37°C. 

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

"Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі!" — попереджають синоптики.

На початку липня температура повітря в Україні буде приблизно такою ж як і в Середземноморських країнах. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34°C, а у південній частині, центральних та східних областях повітря прогріється аж до 37°C.

Проте, за словами синоптиків, на сьогодні Україна в даний період не є найспекотнішою. В Іспанії очікується +40°C. Спека в сонячну Іспанію прийшла із Сахари, а в Україну — з Аравії.

"Саме аравійське повітря завжди приносить найспекотнішу погоду в наш регіон. Поширюючись з південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів, та не поширюючись далі — у західну та північну Європу. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури — до 30°C", — пояснили в "Укргідрометцентрі".

Затяжна хвиля спеки в Україні, триватиме з 1 по 7 липня. Щодня фіксують температури вищі за норму. А в регіонах, де прогнозуватимуться короткочасні дощі спека поєднуватиметься із вологою, створюючи "ефект парника та задухи". 

"Важливо не перегріватись, уникати прямих сонячних променів та охолоджуватись, п'ючи достатню кількість води", — наголосили синоптики.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.07.2024 16:23