Фото: росЗМІ

Закликав до знищення України: актору-путінолюбу Машкову повідомили про підозру

Відомому російському актору повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. Він у соціальних мережах систематично закликав до приєднання Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей до складу Росії, а також виправдовував агресію ворога.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора. Ім'я актора-путініста не повідомляється, однак, судячи з фото на сайті ОГП, йдеться про Володимира Машкова.

За даними слідства, з початку збройної агресії РФ проти України упродовж 2022 року Машков систематично брав участь у концертах публічних заходах у Росії, на окупованих територіях Луганської та Донецької областей на підтримку диктатора Володимира Путіна та рашистської армії.

"Використовуючи власну сторінку Instagram, а також Telegram- та YouTube-канали, актор публічно закликав до приєднання Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей до складу РФ. Підтримував проведення псевдореферендумів про приєднання цих областей до складу РФ, закликав до зміни меж території та державного кордону України. Виправдовував, визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, глорифікував окупантів", — зазначили у Офісі генпрокурора.

Проти Машкова раніше було введено санкції, також йому заборонено в'їзд на територію України. Проти нього порушено кримінальні справи за статтями ч. 2 ст. 110, ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2, ч. 1 та ч. 2 ст. 332-1 КК України. Наразі вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук та обрання запобіжного заходу.

Що відомо про Володимира Машкова

Володимир Львович Машков народився 27 листопада 1963 у місті Тула у РФ (тодішня Російська РФСР). Російський актор і режисер, художній директор Московського театру імені Олега Табакова (з 6 квітня 2018). Народний артист Росії (2010). Українофоб, адже, крім кіно, відомий активною підтримкою Володимира Путіна та російського вторгнення в Україну. Фігурант бази центру "Миротворець. Раніше донька путініста Машкова Марія (зірка серіалу "Не родись вродливою") відреклась від батька через підтримку Кремля та виступила проти війни в Україні.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки повідомила про підозру російському "директору" Запорізької АЕС Олегу Романенку. Він причетний до поширення окупаційного режиму в тимчасово захопленій частині України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 13:37