Фото: Укрінформ

В Україні візьмуться за адмінів Telegram-каналів: в Повітряних силах попередили про кримінальні справи

Адміністраторів Telegram-каналів попередили про кримінальну відповідальність. Повітряні сили ЗСУ заявили, що ті надають ворогу інформацію про розташування української ППО та її слабкі місця.

Про це повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Найближчим часом, можливо, буде ухвалено серйозні рішення, можливі і кримінальні справи, якщо буде підстава для цього.

"Ви бачите, яка кількість Telegram-каналів нині створена. Хто їх контролює, це надзвичайно важливе питання, воно зрештою станом на зараз потребує особливого контролю. Йдеться не про офіційні Telegram-канали керівників, а ті, що інформують про рух ворожих ракет, "Шахедів", — заявив Ігнат.

Деякі Telegram-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, є скріншоти з системи "Віраж планшет". Як вони їх отримують це ще окрема розмова.

"На тих скріншотах вказується час і місце перебування ворожих дронів або їхнє зникнення з радарів. Хочу попередити адміністраторів цих Telegram-каналів, що це — злочин проти України, інформування ворога. Будуть вживатися певні заходи, матеріал передано у відповідні органи, — повідомив речник Повітряних сил.

Ігнат наголосив, що повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів — не можна. Таку інформацію Росія враховує при плануванні наступних ракетних атак.

Нічна атака дронами

Уночі 22 березня РФ черговий раз атакувала безпілотниками Україну. У місті Ржищів на Київщині дрони частково зруйнували четвертий та п'ятий поверхи двох гуртожитків та навчальний корпус професійного ліцею.

Станом на 11:00 відомо, що через влучання в будівлі гуртожитку загинули четверо осіб, семеро травмувалися. Поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб.

На місці події залучено 111 осіб та 28 од. техніки, з них від ДСНС — 95 осіб та 20 одиниць техніки.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2023 14:48