Фото: ДСНС

Атака окупантів гуртожитків на Київщині: оприлюднено жахливі наслідки (фото)

Троє загиблих та сім осіб травмовано внаслідок потрапляння безпілотників в будівлю гуртожитку одного із районів Київщини. У районі пролунало серія вибухів.

Про це повідомив начальник головного управління поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

Він наголосив, що поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб. Одна частина будівлі гуртожитку була практично повністю зруйнована. Почалась пожежа. 

"Понад 20 осіб було доставлено до лікарні. Доля ще п'ять людей невідома. Працівники ДСНС і поліція зараз допомагають ліквідувати наслідки руйнувань. Бачимо, що ворог вкотре атакував цивільну інфраструктуру,  загинули безневинні люди, в тому числі й водій швидкої, який приїхав рятувати громадян. Це ще один ганебний воєнний злочин окупанта", — йдеться у повідомленні.

Згодом з'явилась оперативна інформація щодо ліквідації наслідків ворожої атаки на Київщині від Державної служби надзвичайних ситуацій.

Рятувальники повідомили, що вночі 22 березня у м. Ржищів Київської області внаслідок ворожої атаки частково зруйновано четвертий та п'ятий поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. О 06:50 пожежі ліквідовано на площі 330 кв.м. 

"Станом на 07:00 загинуло три особи, травмовано дві особи та врятовано одну особу. Ймовірно під завалами перебуває чотири особи", — наголосили у ДСНС.

Згідно з наявною інформацією, на місці події залучено 111 осіб та 28 од. техніки, з них від ДСНС — 95 осіб та 20 одиниць техніки, в тому числі Мобільний рятувальний центр швидкого реагування та два кінологічні розрахунки.

Також рятувальники запевнили, що на місці події працює мобільно-оперативна група. Розбір завалів та пошуково-рятувальні роботи тривають.

Своєю чергою уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що нічна атака РФ забрала життя 11-річної дитини.

"Чергова нічна російська атака дронами забрала життя трьох людей. Ще семеро осіб — поранені, серед яких одинадцятирічна дитина. Руйнування зазнали гуртожиток та навчальний корпус професійного ліцею на Київщині, де й донині триває пошук людей, які можуть бути під завалами", — написав він.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на терористичний акт країни-агресора. Він закликав "посилити тиск на Росію, оскільки це дозволить повернути глобальну стабільність".

Нагадаємо, вночі 22 березня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Севастополь могли атакувати морські та повітряні безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2023 09:46