Фото: прес-служба ОПЗЖ

В Україні за держзраду судитимуть екс-нардепа Волошина: йому загрожує 15 років в'язниці

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя" Олега Волошина. Обвинувальний акт направили до суду.

Як повідомили у прес-службі правоохоронного відомства, в ході слідства було встановлено, що Волошин упродовж останніх років під час виступів з трибуни Верховної Ради, у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи Росії та вів підривну діяльність проти України.

"Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо. На думку експертів, всі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва Російської Федерації відносно Української держави", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що своїми діями екс-нардеп шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Волошин обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року скеровано до суду. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Олег Волошин написав заяву про складання повноважень. 24 лютого парламент позбавив його депутатських повноважень. Сам він втік з України ще до повномасштабного вторгнення РФ. Відомо, що політик перебуває на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 01.05.2023 10:03