Фото: social.com.ua

В Україні з'являться мобільні пункти здоровʼя: що це і де їх встановлять

В Україні планують тимчасово замінити фельдшерсько-акушерські пункти мобільними пунктами здоровʼя. Йдеться, зокрема, про ті заклади, які були зруйновані під час окупації.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Такі рішення є тимчасовими, поки на місці зруйнованих медзакладів не буде відбудовано повноцінні фельдшерсько-акушерські пункти.

Мобільні пункти здоров'я будуть укомплектовані окремою санітарною зоною, меблями, генератором, холодильником, кондиціонером, бойлером, генератором. Перший мобільний пункт вже з'явився у селі Мощун на Київщині.

Планується встановлення ще низки таких тимчасових закладів в інших куточках країни, де медична інфраструктура зазнала суттєвих руйнувань.

Відомо, що за понад рік війни на території Київської області росіяни пошкодили 124 обʼєкти медзакладів та ще чотири зруйнували повністю, без можливості подальшого відновлення. Наразі 57 з них вже вдалося відновити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медзаклади в Україні почнуть будувати за новими державно-будівельними нормами. Зокрема, тепер палати лікарень будуть просторими та з власним душем і вбиральнею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.03.2023 23:27