Фото: perevod.agency

В Україні зросла вартість оформлення ID-карток та посвідок на проживання: скільки доведеться платити

З 1 січня 2024 року в Україні підвищилась загальна вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки, посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

У відомстві зазначають, що зростання цін на послуги пов'язано із тим, що ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" змінило вартість бланків окремих біометричних документів. 

 нові тарифи на оформлення айді карток

Наголошується, що  громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31 грудня 2023 року, отримають документи за старою ціною.

Особи, які оплатили адмінпослуги до 31 грудня 2023 року, але заяву для оформлення документів ще не подали, здійснюватимуть доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.

 нові тарифи на оформлення паспорт громадянина україни

Інфографіка із сайту МВС України

Нагадаємо, російські загарбники на тимчасово окупованих територіях Херсонської області продовжують політику примусової паспортизації місцевого населення. Отримувати паспорти країни-агресорки вони спонукають молодь, шантажуючи її при цьому. Зокрема, рашисти зобов’язали підконтрольні місцеві школи видати старшокласникам від 14 років поліси медичного страхування. Проте умовою видачі є отримання підлітком паспорта РФ, а також червона макулатура одного з батьків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 05.01.2024 12:24