Фото: ДТЕК

В "Укренерго" попередили про фейки щодо відключень світла на новорічні свята

В Україні не планується введення обмежень на електроспоживання на новорічні свята, оскільки наразі в енергосистемі фіксується профіцит через знижене споживання.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

В компанії зазначили, що останніми днями у мережі поширюються фейки щодо відключень світла на свята. Однак ця інформація не відповідає дійсності.

"В соцмережах знову розповсюджується неправдива інформація про відключення електроенергії на свята. Офіційно заявляємо: Диспетчерський центр «Укренерго» не планує обмеження споживання у святкові дні. В енергосистемі профіцит через знижене споживання", йдеться у повідомленні 

В Укренерго уточнили, що профіцит електроенергії повязаний із плюсовою температурою повітря. Також традиційно в вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому у "Укренерго" немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення, повідомила прес-служба.

Також у компанії повідомили, що цього разу фейки розповсюджувались через Telegram-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. 

"Вважаємо, що єдиною метою розповсюдження відвертої брехні про обмеження споживання є поширення панічних настроїв серед населення", додає пресслужба.

Нагадаємо, у листопаді голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький запевнив, що упродовж ремонтної кампанії енергетики відновили функціональність 95% підстанцій. За його словами, енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.12.2023 13:35