Скріншот з відео / ілюстративне

Величезний град випав на території Італії: який розмір льоду (фото)

У понеділок, 24 липня, в Італії у місті Аццано-Дечим після граду знайшли шматок льоду. Його розміри виявились рекордними для Європи. 

Про це повідомляє Європейська лабораторія сильних штормів (ESSL). Згідно з наявною інформацією, попередній рекорд було встановлено п'ять днів до того: за даними науковців, діаметр нині найбільшого зафіксованого граду в Європі 19 см.

Зазначається, що він був близьким до світового рекорду, встановленого 23 липня 2010 року у Південній Дакоті в США. Попередній же рекорд Європи рекорд було встановлено у цьому ж місті 19 липня — тоді діаметр льодини становив 16 см.

Фото: Марілена Тонін/European Severe Storms Laboratory

"Висока частота градів у Північній Італії підтверджують дослідження Європейської лабораторії сильних штормів про те, що в регіоні за останні 10 років найбільше зросла частота градів, у порівнянні з іншими регіонами Європи", — йдеться у повідомленні лабораторії.

Нагадаємо, 20 липня Миколаїв після потужного російського обстрілу накрив сильний буревій. Негода заважала рятувальникам ліквідовувати наслідки "прильотів", вітер повалив десятки дерев.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.07.2023 17:55