Фото: соцмережі

В Італії спрогнозували, коли Україна зможе стати членом НАТО

В Італії заявили, що Україна вступить до НАТО лише після закінчення війни з Російською Федерацією. Там вважають, що наразі потрібно підготувати ґрунт для майбутнього членства.

Заяву міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні цитує La Repubblica. Він наголосив, що вважає правильним створення Ради Україна — НАТО.

"Я вважаю, що правильний вибір — дати почати працювати Раді Україна — НАТО, щоб підготувати ґрунт для майбутнього членства, яке обов’язково має відбутися після війни", — заявив міністр закордонних справ Італії.

Вступ України до НАТО й саміт у Вільнюсі: що важливо знати

Україна прагне отримати політичне рішення щодо підтримки вступу до НАТО після закінчення війни на саміті у Вільнюсі. Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має усі підстави для цього, проте розуміє, що можуть бути складнощі в отриманні об'єднаної підтримки всіх партнерів Альянсу. Лідер України зазначав, що рішення Альянсу щодо підтримки членства Києва дасть більшу мотивацію нашим воїнам.

Глава військової розвідки України Кирило Буданов своєю чергою дав невтішний прогноз щодо саміту НАТО. За його словами, на саміті будуть виголошені красиві промови про підтримку України, проте реальної користі від цього наша країна не отримає.

У Білому домі зі свого боку зазначали, що Україна має відповідати певним вимогам для вступу до Альянсу, державі також необхідно впровадити низку реформ. Водночас міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі та його польський колега Збігнєв Рау висловили сподівання, що Україна стане членом НАТО за пришвидшеною процедурою — за подібною процедурою до Північноатлантичного альянсу увійшла й Фінляндія. Своєю чергою президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також підтримав вступ України до НАТО. За його словами, "несправедлива війна" Росії в Україні ведеться всупереч міжнародному праву.

Однак Німеччина скористається самітом НАТО у Вільнюсі, щоб закликати зосередитися на гарантіях безпеки для України. ФРН наполягатиме на відтермінуванні вступу нашої держави до Альянсу. Німеччина переконана, що цей крок може призвести до війни НАТО з Росією.

Нагадаємо, очікується, що президент України Володимир Зеленський все ж відвідає Вільнюський саміт Північноатлантичного Альянсу прибуде у Вільнюс у середу, 12 липня. У цей день відбудеться засідання новоствореної Ради Україна-НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2023 22:11