Фото: Миколаївська міська рада

Миколаїв після нічного обстрілу накрив потужний буревій: дерева вирвало з корінням (фото)

У Миколаєві після неспокійної ночі видався й моторошний ранок. Місто накрив потужний буревій зі зливою, який повалив десятки дерев.

Наслідки негоди опублікувала Миколаївська міська рада у Telegram.

"20 липня у парку "Ліски", що має статус пам'ятки садово-паркового мистецтва, злива та сильний вітер повалили майже три десятки насаджень. Як повідомили на КП "Миколаївські парки", постраждали здорові, великі сосни", — йдеться у повідомленні.

буревій у Миколаєві

Фото: Миколаївська міська рада

Крім того, за інформацією міського голови Олександра Сєнкевича, по місту ще багато повалених дерев, наразі миколаївці подали до контакт-центру 32 заявки.

"Звичайно, наразі всі сили комунальників спрямовані на ліквідацію наслідків обстрілів. Але реагуємо і на такі поточні виклики. Тому прошу всіх із розумінням поставитись до ситуації", — зазначає мер.

негода у Миколаєві

Фото: Миколаївська міська рада

Нічний обстріл Миколаєва: що відомо про наслідки

Близько третьої години ночі 20 липня військові РФ двома крилатими ракетами завдали масованого удару по житлових кварталах у центрі Миколаєва. Відомо, що поранення отримали 18 осіб, одна людина загинула, ще одну шукають під завалами.

Одна із ракет влучила біля триповерхового житлового будинку, в результаті чого частина будинку зруйнована, сталося його загорання. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна, балкони, покрівлю навколишніх житлових будинків та автомобілів у декількох кварталах від епіцентру вибуху. Другою ракетою пошкоджено гаражі та автомобілі.

Нагадаємо, що рашисти масовано обстрілюють Південь України третій день поспіль. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня внаслідок обстрілу Одеси й області було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.07.2023 15:17