Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Вибухи на Київщині та Черкащині: влада повідомила деталі

У ніч на 27 серпня у Київській та Черкаській областях пролунали вибухи — влада повідомляє про роботу протиповітряної оборони.

TrueUA розповідає. що відомо на цей час.

Київська область

За даними Київської міської військової адміністрації, ППО працювала близько 05:08 ранку. На цей момент вже по всій Україні була оголошена повітряна тривога. Голова Офісу президента Андрій Єрмак закликав громадян не знімати роботу ППО.

Черкаська область

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець о 04:34 попередив мешканців області про підвищену небезпеку через ракетну атаку.

"Увага. Підвищена небезпека. В області працює ППО", — написав керівник регіону.

Також у місцевих пабліках повідомляли про звуки вибухів в області. Вони можуть бути результатом роботи ППО по ворожих повітряних цілях.

Ракетна атака вночі 27 серпня

У ніч на 27 серпня окупанти знову завдали масованої повітряної атаки по території України. Близько 03:50 в повітряному просторі була зафіксована група ракет, випущених з Ту-95МС.

Ракети декілька разів змінювали курс, спершу вони прямували на Київ, пізніше змінили курс на Захід країни. Підвищена небезпека залишається та Хмельниччини, Тернопільщини та Житомирщини.

Нагадаємо, у ніч на 25 серпня російські загарбники завдали удару ракетами повітряного та морського базування з акваторій Чорного та Азовського морів по Україні. Ворог випустив п'ять цілей, які Силам протиповітряної оборони України вдалося знищити. Росіяни випустили у напрямку південних областей із літаків Су-34 дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря та дві крилаті ракети "Калібр" із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також українські захисники зафіксували пуск одного ударного БпЛА типу "Шахед" з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2023 05:31