Вибухи на Шрі-Ланці стали помстою за розстріл в мечетях Нової Зеландії

23 КВІТНЯ 2019 14:18

Слідчі вважають, що вибухи в церквах і готелях Шрі-Ланки стали помстою місцевих екстремістів за розстріл прихожан в мечетях новозеландського Крайстчерча. Таку заяву зробив міністр засобів масової інформації республіки Рува Віджевардене.

«Первісне розслідування виявило, що атака в неділю під час Пасхи була здійснена місцевими екстремістами у відповідь на новозеландський напад на мечеті в Крайстчерчі», - цитує телеканал Newsfirst главу відомства.

Нагадаємо, що 21 квітня на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів. Терористи-смертники влаштували вибухи в католицьких церквах, п'ятизіркових готелях і в житлових кварталах передмістя Коломбо. Загинули понад 320 людей, ще близько 520 постраждали. Серед жертв трагедії не менше 35 іноземців, в тому числі діти найбагатшого громадянина Данії Холчев Повлсена.

Що стосується теракту в Новій Зеландії, то він стався 15 березня. Австралієць Брентон Таррант черзі увірвався в кілька мечетей і розстріляв присутніх там прихожан. Загинули 50 осіб, десятки отримали поранення. Самого зловмисника заарештували.

Світ, 23.04.2019 14:18