Фото: Офіс президента

Віце-прем’єрка Верещук отримала нову посаду

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук стала головою штабу з питань захисту прав дітей. Відповідне рішення прийняли на засідання уряду 10 березня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції.

Штаб був створений у березні минулого року з метою координації дій органів влади та місцевого самоврядування в питаннях захисту прав дитини в умовах війни. Тепер його очолила Ірина Верещук.

"Важливо, щоб після евакуації із зон бойових дій наші діти перебували в безпеці. Для них мають бути створені належні умови проживання, навчання і психологічної реабілітації. Крім того, багато дітей були насильно депортовані агресором. У цьому питанні українські органи влади мають налагодити чіткий механізм співпраці для їх негайного повернення. Адже до вказаного процесу потрібно залучити всі інституції від місцевого рівня до рівня міжнародних організацій. Саме на це будуть спрямовані зусилля Коордштабу", — наголосила Ірина Верещук.

Крім того, Кабмін розширив функції Координаційного штабу, тепер орган:

  • координує дії влади для інтеграції за новим місцем проживання дітей, яких евакуйовано з небезпечних територій;
  • відстежує дотримання прав дітей-переселенців;
  • координує заходи з повернення на територію України дітей, примусово переміщених на тимчасово окуповану територію, до Росії чи інших країн.

Нагадаємо, дітей під час евакуації з Бахмута Донецької області не будуть розлучати з обома батьками. Відмовитись від евакуації буде неможливо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2023 15:11