Фото: сайт УАФ

Відбір на Євро-2024 Італія — Україна: що відомо про матч, який пройде вже сьогодні

У вівторок, 12 вересня, збірна України на виїзді проведе матч шостого туру відбору на Євро-2024 проти команди Італії. Господарі поля є явними фаворитами відбіркового поєдинку.

Поєдинок відбудеться на стадіоні "Сан-Сіро" у Мілані. Стартовий свисток пролунає о 21:45 за київським часом. Підопічні Сергія Реброва зустрінуться з чинними чемпіонами Європи у боротьбі за вихід на наступну континентальну першість.

Де покажуть матч Італія — Україна

Трансляція матчу Італія – Україна буде доступна в ефірі місцевих телеканалів "Суспільного", крім OTT-сервісів. В Інтернеті поєдинок покаже лише медіасервіс MEGOGO.

Фаворит поєдинку Італія — Україна

Букмекери переконані, що очевидним фаворитом матчу відбору на Євро є саме італійці. На перемогу команди Лучано Спаллетті можна поставити з коефіцієнтом 1,52. Нічия оцінюється в 4,35. Виграш "синьо-жовтих" оцінений коефіцієнтом 7,30.

Італія — Україна: ситуація в групі

Збірна України вже встигла провести чотири матчі у кваліфікації Євро-2024. Наша команда програла Англії (0:2) в Лондоні, перемогли Північну Македонію (3:2) у Скоп'є, обіграли Мальту (1:0) у словацькій Трнаві та зіграли внічию проти Англії (1:1) у Вроцлаві.

Італійці зіграли три поєдинки у відборі Євро-2024. Вони вдома поступилися Англії (1:2), на виїзді обіграла Мальту (2:0) та в гостях не зуміли обіграти Північну Македонію (1:1).

На цей час збірна України з сімома очками посідає друге місце у групі С. Лідирує Англія (13 балів). Команди Італії та Північної Македонії набрали по чотири залікові пункти, Мальта — жодного.

Сайт UEFA

Які команди вийдуть на Євро-2024

До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плей-оф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.

Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір — від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну першість.

Нагадаємо, що через війну, яку розгорнула Росії в Україні, національна збірна та українські футбольні клуби змушені грати домашні міжнародні поєдинки у нейтральних країнах. Національна команда розпочала свій збір 3 вересня у Тшебниці — передмісті Вроцлава. А 9 вересня там українці провели матч зі збірною Англії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.09.2023 18:07