Фото: ДБР

"Відмазував" місцевих призовників від служби: на Полтавщині судитимуть податківця

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно інспектора податкової з Кременчука Полтавської області. Фігурант за гроші допомагав усім охочим уникнути мобілізації. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Про це повідомляє прес-служба ДБР. 

Відомо, що податківець вихвалявся своїми зв’язками у військкоматі та пропонував знайомим допомогти уникнути призову на військову службу. За свої послуги він просив 4,5 тисячі доларів США.

"За ці гроші він обіцяв "клієнтам" отримати висновок військово-лікарської комісії, згідно з яким військовозобов’язаного буде визнано не придатним до служби та виключено з військового обліку", — йдеться у повідомленні.

У квітні 2023 року правопорушника затримано під час передачі підроблених документів одному з ухилянтів. У висновку військово-лікарської комісії, який він приніс на зустріч, зазначалося, що у призовника захворювання серцево-судинної системи, хоча насправді чоловік проблем зі здоров’ям не мав. Також інформація про непридатність до служби зазначалася й у військовому квитку.

"Фігурант обвинувачується у пропозиції здійснити вплив за надання неправомірної вигоди та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави", — додають у ДБР.

Зазначається, що обвинувальний акт направлено до суду. Податківець звільнений з посади.

Нагадаємо, 2 жовтня на Одещині затримали правоохоронця. Він допомагав військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за кордон на підставі підроблених довідок про непридатність до військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.10.2023 16:49