Фото: АрміяInform

Відпочинок в Одесі 2023: чи відкриють пляжі для туристів

Відвідування Одеського узбережжя цього року, як і минулого, під забороною. Влада вже розробляє альтернативні місця пляжному відпочинку, щоб не наражати людей на мінну небезпеку.

Про це повідомила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ми проводимо інформаційну кампанію з приводу тих небезпек, які можуть спіткати на узбережжі й у прибережних водах. Ми працюємо з органами місцевої влади, яким також надані відповідні рекомендації, а вони своєю чергою готують для населення альтернативні місця відпочинку не на самому узбережжі, там де може бути небезпечно", — зазначила військова.

Гуменюк розповіла, що бували випадки, коли міну приносило штормом до берегів, і вона була знищена неконтрольовано — це завдало суттєвих ушкоджень навколишньому середовищу і будівлям. Пізніше уламки внаслідок вибуху міни знаходили на відстані понад 200 метрів.

Нагадаємо, що 2 травня в Одеській області у прибережну зону винесло протикорабельну міну. Це сталося після шторму. Її своєчасно вдалося знищити. У березні повідомлялося, що на Одещині вибухнула якірна міна. Перед цим її винесло на узбережжя.

Відомо, що Україна є однією з найзамінованіших країн світу. За даними ООН, на повне знищення мін та снарядів знадобляться десятки років, а роботи з розмінування коштуватимуть 35,7 млн доларів.

Водночас, за даними президента Володимира Зеленського, на сьогодні в Україні забруднено 174 тисячі квадратних кілометрів мінами та ворожими снарядами. Це вдвічі більше, ніж територія Австрії. Він зауважував, що проблема замінувань дуже гостро стоїть у Херсонській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2023 11:53