Фото: Офіс президента

Як дві Австрії: Зеленський розповів, скільки в Україні забруднено територій мінами й снарядами

На сьогодні в Україні забруднено 174 тисячі квадратних кілометрів мінами та ворожими снарядами. Це вдвічі більше, ніж територія Австрії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення до парламенту Австрії.

"174 тисячі квадратних кілометрів українських територій забруднені мінами й нерозірваними снарядами. Ця забруднена площа, як дві території Австрії. Це  сотні тисяч протипіхотних та протитанкових мін, ракет від реактивної артилерії, авіаційних бомб, мінометних снарядів та боєприпасів, які не розірвалися і застрягли в полях", — заявив Зеленський.

Гарант зауважив, що замасковані гранати майже кожного дня забирають життя українців на звільнених територіях.

"На жаль, щодня є повідомлення про вибухи, які забрали життя і скалічили людей. Все це частина автопортрета Росії сьогодні, який вона створює своєю агресією, своєю божевільною війною", — підкреслив Зеленський.

Очільник держави також розповів про випадки, коли російські військові навмисно мінували такі предмети, як, наприклад, музичні інструменти, шафи, сумки, пральні машинки тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що замінована територія України дорівнює розмірам Великої Британії. Проблема замінувань дуже гостро стоїть у Херсонській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 14:47