Фото: ДБР

Відправив співмешканку за грошима: харківський прокурор погорів на хабарі (фото)

Прокурора Слобідської окружної прокуратури Харкова затримали під час одержання хабаря в сумі 35 тисяч доларів. Державне бюро розслідувань повідомило йому про підозру. 

Про це пише прес-служба ДБР.

Вказується, що прокурор запропонував громадянину за 35 тисяч доларів "допомогти" повернути нерухоме майно, яке у нього відібрали партнери по бізнесу. 

"Він пообіцяв чоловіку, що розпочне кримінальне провадження, у межах якого на майно буде накладено судовий арешт та буде вилучена реєстраційна справа. Це дозволить повернути нерухомість", — повідомляють правоохоронці.

Найцікавіше те, що отримувати хабар прокурор відправив свою співмешканку. Коли та взяла гроші, ДБР затримало "на гарячому" двох зловмисників.

Нині слідчі проводять першочергові та процесуальні дії, готуються клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення фігуранта від посади.

"Прокуророві та посередниці повідомлено про підозру за статтею одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна", — наголосили у ДБР.

Нагадаємо, в Україні судитимуть п’ять колишніх правоохоронців із Запорізької області, які допомагали російським загарбникам створювати фейкові органи у тимчасово окупованих регіонах. Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 12:14