Фото: скріншот з відео

Мер Харкова назвав суму, яку потрібно для відновлення міста

Інфраструктура Харкова отримала серйозні руйнування від регулярних обстрілів армії РФ. На відновлення міста необхідно щонайменше 9,5 млрд доларів.

Таку заяву зробив мер міста Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

"Зараз обстріл триває і неможливо остаточно порахувати всі збитки, які Харків отримав від російських агресорів. Для того, щоб відновити Харків, потрібно щонайменше 9,5 млрд доларів США", — наголосив глава Харкова.

Він наголосив, що Україна не зможе знайти ці кошти самостійно, тому після завершення війни потребуватиме підтримки союзників, зокрема, Сполучених Штатів.

Нагадаємо, російські загарбники у середу вдень, 27 квітня, обстріляли Харківську область. Ворожий снаряд влучив у село Токарівка.

Зазначимо, що 25 квітня російські загарбники обстріляли центр міста Куп'янськ, що на Харківщині. Відомо по десятьох поранених людей та одну загиблу. Окупанти поцілили по краєзнавчому музею. Удар було здійснено ракетами С-300.

Також українські військові повідомляли, що Росія, ймовірно, більше не зможе завдавати по Україні масованих ударів, оскільки ракетний потенціал майже вичерпано. Наразі окупанти зосередили свою увагу на точкових ударах.

Водночас керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що Росія зараз може виробляти нові повітряні цілі. За оцінками розвідника, станом на початок повномасштабного вторгнення в Україні росіяни мали змогу виготовляти до 60 ракет Х-101 та "Калібрів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.05.2023 19:35