Фото: ukrmilitary.com

Військком Одещини відреагував на випадки вручення повісток у спортзалах

Мережею ширяться кадри, як на Одещині військові вручають повістки у спортзалах. На це відреагував начальник обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Так, на брифінгу Олександр Охріменко заявив, що такі випадки перевірятимуть. Водночас він наголосив, що інформацію, яка є в соцмережах, подають так, "як вигідно певним категоріям, зокрема і ворогу".

"Щодо тих всіх випадків, які зараз існують у соцмережах і подаються відповідними категоріями, яким це вигідно, по кожному випадку я особисто і мої підлеглі керівники ТЦК проводимо відповідні розбори та роз'яснювальну роботу. Якщо і мають місце такі випадки, то заходів вживають", — зазначив військком.

Також Охріменко повідомив, чи можуть вручати повістки у роздягальнях, вбиральнях і басейнах. За його словами, їх вручають у такий спосіб, де це дозволяє обстановка. Начальник ТЦК додав, що спільне виконання завдань для організації оповіщення з органами місцевої влади здійснюється до вимог чинного законодавства.

"Якщо і мають місце ті випадки, про які ви зараз говорите, то виключно, можливо, через те, що ці заходи проводять військовослужбовці, які, можливо, не на достатньому рівні знають тонкощі законодавства", — зазначив Охріменко.

Він пояснив, що за останні півроку ухвалив рішення за погодженням керівництва щодо проведення відповідної ротації і рот охорони, і деяких представників ТЦК із бойових військових частин. Йдеться про військовослужбовців, які мають травми, поранення, контузії внаслідок бойових дій.

"Можливо, такі, випадки (вручення повісток у роздягальнях, — ред.), є, але ми над цим працюємо", — наголосив начальник обласного ТЦК.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилися відео, як до спортивних залів і клубів Одеси навідались військові з ТЦК та СП. Вони перевіряли документи чоловіків та виписували мобілізаційні повістки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 04:26