Фото: Прес-служба Київської міської прокуратури

Виправдовувала війну та поширювала кремлівські наративи: киянці загрожує до восьми років ув'язнення

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 42-річної киянки за обвинуваченням у поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії Росії проти України.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури на Facebook-сторінці.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, обвинувачена, використовуючи власну сторінку в соцмережі, поширювала для необмеженого кола користувачів текстові повідомлення, в яких містилися виправдовування збройної агресії РФ проти України.

Зазначається, що у поширених постах жінка виправдовувала дії країни-агресорки у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну, а також закликала українців припинити воювати та поширювала російські наративи про "бандерівців та нацистів".

Зокрема, обвинувачена стверджувала, що українців та росіян як братські слов’янські народи пересварили політичні еліти та глобалісти. Також вона намагалася перекласти відповідальність за вказані події на Україну, при цьому вона виправдовувала воєнні злочини російських військових та підтримувала дії Росії.

Під час обшуку за місцем проживання обвинуваченої виявлено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності. Тексти опублікованих матеріалів за висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджують виправдовування збройної агресії РФ проти України. Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та співробітника одного з територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ, які за грошову винагороду допомагали скласти іспит водіям. За свої "послуги" вони брали 450 доларів США з особи. Як зазначають у Київській міській прокуратурі, зловмисники отримували гроші за успішне складання практичного іспиту на право водіння машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 13:46