Фото: ДБР

Виправдовувала агресію РФ і святкувала Новий рік в окупованому Криму: судді з Черкащини загрожує 8 років в'язниці

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Службою безпеки України завершили розслідування щодо керівниці суду одного із районів Черкаської області. Вона виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За матеріалами слідства, після повномасштабного збройного вторгнення Росії суддя під час особистих бесід з колегами та друзями називала захоплені території України "освобожденными", а окупантів називала "нашими" та визнавала АР Крим частиною Росії. Посадовиця неодноразово відвідувала тимчасово окупований Крим, зокрема, навіть зустрічала на півострові новий 2023 рік.

"Суддя тлумачила збройну агресію РФ проти України як вмотивований крок, виражений стратегічною важливістю Криму, та обвинувачувала ЗСУ у невиправданій агресії проти мирних українців. Обговорюючи російські ракетні удари по українських населених пунктах, суддя трактувала влучання російських ракет у цивільні будинки як економію РФ дорогих високоточних ракет, через що вони попадають по мирному населенню, і наголошувала, що, зокрема, Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські", — йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, посадовиця заперечувала викрадення й вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України тощо.

"Суддя обвинувачується у виправдуванні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, визнанні правомірною окупації частини території України, вчиненого службовою особою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна", — зазначають у ДБР.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала агента Федеральної служби безпеки Росії у Києві. Він займався підготовкою нових повітряних атак РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці. Правоохоронці встановили, що фігурантом є контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 10:58