Фото: Київська міська прокуратура

У Києві працівники автошкіл за хабарі допомагали складати екзамени водіям

У столиці викрили працівників автошкіл та співробітника одного з територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ, які за грошову винагороду допомагали скласти іспит водіям. За свої "послуги" вони брали 450 доларів США з особи.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської прокуратури. Усього за цими фактами порушено п'ять кримінальних проваджень.

За даними слідства, зловмисники отримували гроші за успішне складання практичного іспиту на право водіння машин.

Які схеми вигадали працівники автошкіл та співробітник сервісного центру МВС

Вони облаштували навчальні машини додатковими педалями акселератора, щоби інструктори мали можливість самостійно керувати автомобілем, а майбутні водії лише крутили кермо, у разі необхідності імітували перемикання коробки передач та за командою вмикали сигнали повороту.

Інший учасник схеми — адміністратор територіального сервісного центру — "не помічав" порушень та у підсумку виставляв позитивну оцінку.

"Вартість "послуги" становила 450 доларів США з особи", — розповіли в прокуратурі.

Зловмисників затримали під час отримання хабаря. Їм повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема, за вимагання хабаря. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, 22 листопада набрала чинності урядова постанова, якою надається дозвіл майбутнім водіям складати теоретичний іспит в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України без навчання в автошколі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.12.2023 05:43