Виробнича кооперація та розширення взаємної присутності на ринках - серед пріоритетів співпраці з Білоруссю, - Ольга Трофімцева

19 ЛИПНЯ 2017 09:56

18 липня відбулося 25-те засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Комісію очолювали Віце-прем'єр-міністр України-Міністр регіональногорозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та заступник Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко. В роботі комісії взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева та голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа.

 «Сьогодні Білорусь є важливим торговельним партнером України в аграрній сфері. За п’ять місяців цього року товарообіг сільськогосподарськими товарами між нашими країнами склав 203,9 млн дол. США, та збільшився на 66,4 млн дол. США у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З огляду на це Україна має позитивне сальдо в аграрній торгівлі з Білорусією за цей період у 178,3 млн дол. США», - відзначила Ольга Трофімцева.

За результатами засідання сторони підписали протокол, у якому зафіксовано пріоритетні напрямки подальшого поглибленого співробітництва між країнам в усіх ключових галузях економіки.

Економіка, 19.07.2017 09:56