Виробництво штучного м'яса збільшується в рази

12 ГРУДНЯ 2017 10:07

У світі існує чимало подібних фірм, що конкурують один з одним на цьому динамічному ринку. І одна з них, Beyond Meat, значно розширює своє виробництво.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на WSJ.  

Beyond Meat вже продає бюргери зі штучного м'яса в 5000 ресторанів на всій території США, а також є постачальником в великі мережі супермаркетів.  

Останнім часом Beyond Meat отримала ряд інвестицій загальною сумою в 55 мільйонів доларів США, в тому числі, що цікаво, і від найбільшого виробника м'яса Cleveland Avenue, заснованого колишнім керівником McDonald's Доном Томпсоном.  

Варто відзначити, що Beyond Meat не синтезує м'ясо в пробірці. Замість цього використовуються екстракти рослинних інгредієнтів: білок гороху, дріжджі, буряковий сік і кокосове масло.   

За повідомленням Wall Street Journal, компанія планує вже в 2035 році замінити все натуральне м'ясо рослинними аналогами. Причому «заміщенням» буде займатися і найближчий конкурент в особі Impossible Foods, який планує щомісяця виробляти до 450 тонн штучного м'яса.  

Згідно з прогнозами аналітиків, ринок продуктів зі штучного м'яса щороку зростатиме на 8,4%, а до 2020 року складе 5,2 мільярда доларів США.   

Причому першими будуть переходити на штучне м'ясо США і Європа, а останніми - країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

 

Економіка, 12.12.2017 10:07