Фото: СБУ

Високопосадовець, який намагався "домовитись" із СБУ, постане перед судом

Невідомий український високопосадовець постане перед судом. Він за 80 тисяч доларів обіцяв "домовитись" із СБУ про закриття справи.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань у Telegram-каналі.

Зазначається, що працівники ДБР у тісній взаємодії із СБУ завершили досудове розслідування стосовно керівника апарату Бориспільської державної військової адміністрації. Високопосадовець за 80 тисяч доларів США пообіцяв керівнику комерційної структури сприяння у закритті кримінального провадження СБУ. Згодом обвинувальний акт скеровано до суду.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що комерсант проходив свідком у справі, в якій правоохоронці розслідували діяльність співзасновника його компанії — громадянина Росії. Бізнесмен у дружній бесіді пожалівся знайомому чиновнику, що втомився від постійних допитів СБУ і нібито не має жодної причетності до звинувачення.

Державне бюро розслідувань оприлюднило інші цікаві деталі скандальної справи:

  • Чиновник швидко "зорієнтувався" у ситуації. Він переконав свого товариша, що завдяки його зв’язкам в Службі, домовиться про закриття кримінального провадження.
  • Для отримання грошей чиновник вигадав легенду, що йому відомо про зміну статусу підприємця зі свідка на підозрюваного. Та, начебто, невдовзі правоохоронці планують ініціювати накладення арешту на майно та активи його приватного товариства.
  • Для уникнення "уявних" проблем та подальшого закриття кримінального провадження, чиновник захотів 80 тис. доларів США.
  • Слідство встановило, що у чиновника не було жодних можливостей впливу на співробітників СБУ.
  • Посадовця затримали при отриманні 80 тис. доларів США. Його обвинувачують у замаху на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).
  • Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
  • Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

Нагадаємо, українці з усіх антикорупційних органів найвище оцінюють роботу Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро. Їм дали 3,08 та 3,05 бали відповідно, по п’ятибальній шкалі.

Події, 31.01.2023 13:35