Фото: royaldesign

Виставки, благодійні концерти та музеї: куди піти на вихідних у Києві

У перші дні липня киян та гостей міста потішить гарна погода. Лише в неділю буде мінімальна кількість опадів, однак це не завадить відвідати цікаві місця та помилуватися красою української столиці

TrueUA розповідає про мальовничі та пізнавальні локації, які можна відвідати вже найближчими вихідними.

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням.

Faine Misto: In Azov We Trust

На вихідних, 1-2 липня, у Києві відбудеться дводенний фестиваль на підтримку бригади Національної гвардії України "Азов". Упродовж двох днів на фестивалі виступить 10 гуртів. Зокрема, у суботу заплановані концерти виконавців Rohata Zhaba, Марний, Folkulaka, Omanaта Скажи щось погане. Другого дня, у неділю, гратимуть Burned Time Machine, 0%Mercury, Fitz Roy, Blind8 та Grayshapes. 

"Війна — справа сміливих і головну перевірку цієї загартованості ми вже пройшли. Ми досі тут, вмотивовано працюємо заради спільної мети. Проте, не всі Файні Люди поруч, а ми занадто довго чекали зустрічі, аби чекати ще. Тому, оголошуємо загальний файний збір у Києві", — йдеться на сайті фестивалю. 

Весь прибуток організатори передадуть на потреби "Азову". Квитки на подію можна придбати за посиланням. 

Локація: Volume Club (вул. Гарматна, 26\2).
Час: 1 та 2 липня, 16:30.
Вартість: 400 грн.

Faine Misto: In Azov We Trust
Фото: Faine events

Благодійна виставка "Квіти війни"

У Києві відкрили благодійну виставку "Квіти війни", яка триватиме до 8 липня 2023 року. В експозиції представлені дивовижні кадри українського репортажного фотографа Едуарда Крижанівського, які передають миті бойової роботи українських артилеристів. Організатори виставки рух "VETERANKA" мають масштабну мету — зібрати один мільйон гривень для парамедиків, що воюють на передових позиціях фронту.

На фотовиставці "Квіти війни" можна побачити особливі світлини, які зроблені за допомогою "Ukrainian Witness" під час робочої поїздки на Бахмутський напрямок. Фотографу вдалося зафіксувати роботу самохідних гармат "Піон" українських артилеристів 43-ї окремої артилерійської бригади ім. гетьмана Тараса Трясила.

Локація: Peremoga (вул. Ярославів Вал, 15, поверх 5).
Час: до 8 липня.
Вартість: безкоштовно.

Благодійна виставка "Квіти війни"
Фото: Peremoga 

Виставка "Марія Примаченко. Початок"

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 1 липня  розпочинає роботу виставка "Марія Примаченко. Початок", яка презентує близько 50 ранніх творів видатної художниці з музейної колекції, створені протягом 1936-1937 років. Вони були створені під час роботи мисткині в експериментальних майстернях при Київському музеї українського мистецтва.

Серед виставкових експонатів представлені також і керамічні твори, які були цікавим експериментом під час роботи художниці в майстернях. Дотримуючись народних традицій, майстриня використовувала керамічну форму, як поверхню для власних композицій, досягаючи органічного єднання об’єму та розпису.

Локація: Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9).
Час: до 31 серпня.
Вартість: безкоштовно.

Виставка "Марія Примаченко. Початок"
Фото: Національний музей українського народного декоративного мистецтва

Оранжерея на ВДНГ 

Жителів та гостей Києва запрошують відвідати оранжерею в Національному комплексі "Експоцентр України". Тут представлені рослини трьох кліматичних зон: пустелі, тропіків та субтропіків. Головна цінність — унікальна колекція рослин, які були висаджені понад 60 років тому.

Тут можна випити кави, послухати аудіоекскурсію, зробити атмосферну фотосесію, провести романтичне побачення, відсвяткувати важливу подію, пограти на фортепіано чи навіть просто погладити котиків. Усі виручені кошти будуть спрямовані на утримання та збереження колекції рослин.

Локація: Національний комплекс "Експоцентр України" (пр-т Академіка Глушкова, 1).
Графік роботи: 10:00-20:00.
Вартість: 90 грн.

Оранжерея на ВДНГ
Фото: ВДНГ

Дитячий музей іграшки

Доторкнутися до забавок свого дитинства запрошує Державний музей іграшкиЙого колекція збиралася протягом близько 70 років і налічує 15 тисяч експонатів. Зокрема:

  • промислові зразки іграшок 30-х-90-х років ХХ століття;
  • унікальні авторські іграшки;
  • єдине в Україні зібрання настільно-друкованих ігор;
  • колекція української народної іграшки.

Вони представлені у трьох постійних експозиціях: "історія іграшки", "українська народна іграшка", виставка авторських робіт. Експонати дозволяють одержати повне враження про те, як змінювалася іграшка залежно від часу й умов життя. Тут представлені фабричні вироби, що чітко відображають напрям державної ідеології, а також ручні роботи, які показують все розмаїття народної творчості. В експозицію входить багато унікальних іграшок, які виконують ще й навчальну функцію.

Локація: Дитячий музей іграшки (вул. Кловська, 8).
Графік роботи: 10:00-18:00.
Вартість: для дорослих 60 грн, для дітей — 40 грн.


Фото: Дитячий музей іграшки

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Наталки Діденко в Києві 1 липня опадів не прогнозується. Вже в неділю, 2 липня, пройде короткочасний дощ з грозою. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть до +28ºС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.06.2023 19:00