ВООЗ закликає посилити контроль за орієнтованою на дітей рекламою в Інтернеті

17 БЕРЕЗНЯ 2019 11:43

Останнім часом рекламна індустрія використовує вельми агресивні прийоми по відношенню до дітей і підлітків, впливаючи на них через соціальні мережі і важко піддаються контролю мобільні пристрої.

У всесвітній організації охорони здоров'я закликають посилити нагляд за сферою маркетингу в мережі Інтернет алкоголю, тютюнових виробів і нездорових продуктів харчування, особливо з високим вмістом солі, цукру і жиру, повідомляє UN.

У 2010 році були прийняті рекомендації ВООЗ щодо орієнтованої на дітей реклами. Однак підростаюче покоління досі піддається впливу онлайнових механізмів маркетингу хворих харчових продуктів, тютюнових виробів та алкогольної продукції. А між тим, куріння, пристрасть до алкоголю і неправильне харчування ведуть до розвитку серйозних захворювань, в тому числі до ожиріння. У зв'язку з цим в ВООЗ вважають, що держави повинні більш уважно відстежувати онлайн рекламу.

Сьогодні діти проводять в інтернеті, в тому числі в соціальних мережах, все більше часу, і тому вони всі в більшій мірі схильні до впливу цифрового маркетингу. Однак поки проведено надто мало досліджень, які давали б уявлення про поведінку дітей в цифровому просторі і його вплив на їх переваги.

Автори доповіді закликають в найкоротші терміни виробити і почати застосовувати спеціальні інструменти для моніторингу впливу цифрового маркетингу на дітей.

Суспільство, 17.03.2019 11:43