Фото: Admiral Rob Bauer\X

Вперше від початку великої війни до України прибув голова Військового комітету НАТО

У четвер, 21 березня, до України з візитом прибув голова військового комітету Північноатлантичного альянсу Роб Бауер. Це перший візит найвищого військового керівника НАТО до нашої держави понад два роки повномасштабного вторгнення.

У своєму дописі у соцмережі X Бауер заявив, що вже виступив на Київському безпековому форуму та зазначив, що його візит до України є свідченням того, що НАТО та Україна ближчі, ніж будь-коли.

"Я вдячний за можливість особисто відвідати Україну та зустрітися з вашим політичним і військовим керівництвом. Це дозволяє мені висловити мою глибоку повагу до вашої мужності та сили, які ви продемонстрували як на полі бою, так і поза ним", — заявив Бауер під час свого виступу на форумі.

На думку голови військового комітету НАТО, Путін веде війну проти України тому, що "боїться чогось набагато потужнішого, ніж будь-яка фізична зброя на землі, — демократії". Бауер наголосив, що російського диктатора лякає той факт, що український народ має демократичні права, адже незабаром і народ Росії теж може забажати того ж. Він зазначив, що у Росії існує лише право сили, а верховенство права — лише фасад.

"У Росії ми бачимо режим, який вбиває своїх опонентів… гнобить своїх громадян… використовує власних солдатів як гарматне м’ясо і викрадає українських дітей, щоб змусити їх воювати проти власного народу. Порівняйте це з українським керівництвом, яке не тільки мужньо протистоїть агресії, але водночас робить усе можливе для ліквідації корупції та зміцнення своїх демократичних інститутів", — заявив високопосадовець НАТО.

Водночас Бауер додав, що Україна неодмінно переможе російських загарбників та відновить свою територіальну цілісність.

"Президент Путін зробив дві стратегічні помилки: він недооцінив рішучість України та недооцінив єдність НАТО. З нашою допомогою Україна може і переможе. НАТО підтримує вас. Демократія переможе автократію. Свобода переможе над гнітом. Світло переможе над темрявою", — резюмував Бауер.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що країна-агресорка Росія готується до широкомасштабного конфлікту з Північноатлантичним альянсом. На це вказують фінансові, економічні та військові показники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2024 13:40