Фото: Офіс президента

Росія може напасти на країни НАТО вже у 2026 році, — Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Російська Федерація найближчими роками може атакували країни-учасниці Північноатлантичного альянсу. Це може відбутися вже у 2026 або 2027 роках.

Про це повідомляє RMF24.

"Росія може незабаром мати такий військовий потенціал, що буде в змозі напасти на НАТО вже у 2026-27 роках", - заявив Дуда.

У виданні наголосили, що Дуда, посилаючись на доповідь німецьких експертів, наголосив, що необхідно збільшити необхідний поріг оборонних витрат країн НАТО з двох до трьох відсотків ВВП. У такий спосіб, на думку польського лідера, альянс зможе посилити свої оборонні спроможності.

"З моєї точки зору, це питання здорового глузду. З'являються нові доповіді, і я нещодавно бачив доповідь німецьких експертів, згідно з якою, можливо, вже на рубежі 2026 і 2027 років Путін, перевівши свою економіку на військові рейки, матиме такий військовий потенціал (...), що зможе напасти на НАТО", — сказав президент.

До того ж Дуда наголосив, що ще два-три роки тому країнам НАТО потрібно було готуватися до можливого вторгнення. Зокрема, нарощувати зусилля, накопичувати боєприпаси, виробляти озброєння та підвищувати безпекові можливості Європи.

"Цю російську агресію потрібно зупинити за будь-яку ціну. Якщо її не зупинити, то вона перекинеться на інші території, і тоді я боюся, що американських грошей не вистачить, щоб зупинити Росію, доведеться втрутитися солдатам США, а цього ніхто не хоче", — зазначив очільник Польщі.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що російський диктатор Володимир Путін може напасти і на інші країни, якщо виграє війну в Україні. 

Також 24 лютого Дуда у своєму спеціальному зверненні заявив, що Польща підтримувала, підтримує та продовжить підтримувати Україну. А російському диктатору Путіну не можна дозволити перемогти у війні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 22:22