Фото: Офіс президента України

Дуда розповів, якими бачить українсько-польські відносини у майбутньому

Президент Польщі Анджей Дуда оптимістично ставиться до українсько-польських відносин у майбутньому. Зокрема, більшість поляків вірять у відбудову України та її перемогу над Росією.

Про це він заявив в інтерв’ю "Українському радіо", пише "Главком".

"Прошу пам'ятати, що 600 польських компаній все ще працюють в Україні, попри те, що йде війна, вони все ще там, вони функціонують. І прошу звернути увагу, що понад дві тисячі польських компаній вирішили, що вони хочуть взяти участь у процесі відбудови України", — наголосив президент польської держави.

На думку Дуди, перш за все це свідчить про те, що місцеві підприємці вірять у відбудову України та у її перемогу над Російською Федерацією. За його словами, це також підтверджує віру польських громадян у міцні відносини між Україною і Польщею, адже поляки їдуть до України підтримувати та допомагати.

"Я вважаю, що та підтримка, яку ми надаємо один одному, та добра воля, яка склалася за останні два роки насамперед, це великий скарб, який, якщо його добре берегти, може приносити дивіденди на десятиліття, на століття у відносинах між нашими націями. Я дуже на це сподіваюся", — наголосив глава польської держави.

До того ж Дуда висловив сподівання, що Україна буде партнером Польщі в Європейському Союзі, в НАТО, і що дві країни зможуть разом працювати на економічному ринку та спільно вести бізнес.

Нагадаємо, в середині січня Анджей Дуда також заявляв, що на тлі російської війни проти України у світі формується "коаліція зла", яка руйнує архітектуру міжнародної безпеки, що будувалася у часи після "холодної війни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 21:43