Фото: LRT

Вступ України в НАТО: парламент Литви ухвалив важливу резолюцію

Литовський парламент пропонує запросити Україну вступити в НАТО вже на найближчому саміті. Зустріч країн Альянсу пройде у Вільнюсі 11-12 липня.

Про це повідомляє LRT.

Литва вперше прийматиме 40 делегацій з країн-членів та партнерів Альянсу. З цієї нагоди парламент Литви ухвалив резолюцію, в якій пропонують запросити Україну вступити в НАТО вже на саміті у Вільнюсі. Депутати наголошують на необхідності підписати протоколи про приєднання та розпочати процес ратифікації, тільки-но дозволять умови.

"Ми проти сірих зон безпеки, ми хочемо спростувати тезу про те, що Росія має право накласти вето на членство України. Ми думаємо, що Україна зробить свій внесок у нашу безпеку, зробить НАТО сильнішим", — наголосив голова парламентського комітету із закордонних справ Жигімантас Павільоніс.

У резолюції закріплено прагнення посилити комплексну протиповітряну та протиракетну оборону у Литві та в усьому регіоні, а також прагнення забезпечити готовність до розміщення союзних військ у країні.

Нагадаємо, Україна може отримати гарантії безпеки для України від НАТО. Дане питання активно просуває Польща перед літнім самітом Альянсу у Вільнюсі.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.04.2023 14:48