Фото ілюстративне. Джерело: Управління Верховного комісара ООН з прав людини

Ввечері жінки на вулицю не виходять: Андрющенко розповів про високий рівень зґвалтувань у Маріуполі

Російські загарбники продовжують тероризувати мешканців окупованого Маріуполя. У місті дуже високий рівень фізичного насильства над мешканцями.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише "Апостроф". Він зазначив, що рашисти не карають за злочини гвалтівників, адже таким є наказ окупаційної поліції.

"Рівень гвалтувань і взагалі фізичного насильства над мешканцями місті дуже високий. Окупанти абсолютно безкарні. Поліції мають наказ не втручатися і не розбиратися у випадках насильства над цивільним українським населенням", — розповів він.

Андрющенко наголосив, що місцеві знають про наміри загарбників, а тому жінки ввечері на вулицю не виходять. Також він розповів, що окупанти намагаються зробити з "Азовсталі" великий склад боєприпасів. Там вони проводять розмінування, саме тому містяни чули гучні вибухи. Водночас росіяни абсолютно не займаються розмінуванням цивільних об'єктів. Мешканці самостійно виносять вибухонебезпечні предмети зі своїх помешкань.

"Ми маємо докази того, що вони не розміновують цивільні об’єкти. Мешканці самостійно виносять вибухонебезпечні предмети зі своїх домівок. Також боєприпаси досі знаходяться в навчальних закладах. Окупанти зносять будинки, навіть ті, в яких живуть люди. Причому часто навіть ті, в яких самі окупанти перед тим робили ремонт", — зазначив Андрющенко.

Нагадаємо, раніше Андрющенко повідомляв, що окупанти у Маріуполі активно готуються до оборони. Вони протягом останніх місяців будують укріплення біля мостів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 05:24